Mistrovství ČR 2024

Děkujeme za podporu

39 plavců PARA PLAVÁNÍ PRAHA se představilo ve zrekonstruovaném Bazénu Za Lužánkami na Mistrovství České republiky 2024. Domácí vrchol sezony není součástí Českého poháru a účastnili se ho plavci s tělesným, zrakovým a mentálním postižením. Byť všichni plavali společně, výsledková listina byla vždy oddělena pro každý typ postižení zvlášť a mimo souboje o české mistrovské tituly logicky zůstali i plavci ze Slovenska, Rakouska a Indie, kteří využili jednu z posledních možností, kdy bylo možné plnit limity na LPH v Paříži.

Téměř čtyřicítka plavců našeho klubu získala na domácím vrcholu sezóny nejvyšší počet medailí ze všech klubů ČR. Dvanáct cenných kovů získali plavci našeho klubu ve 118 individuálních startech s 15 osobními rekordy. Po jednom osobním rekordu zaznamenali Leonid Eroshenko, Marek Javor, Nela Kuiper, Alyssa Melvin, Tadeáš Saitz a Vojtěch Vrbický. Víckrát svá osobní maxima překonali Johana Čipižáková (4), Kateřina Gerbelová (2), Matěj Gabzdil (2) a Lukáš Páv (2). Titul mistra ČR v individuálních disciplínách v rámci tělesně postižených získali Tomáš Hlavinka (2x) a Michaela Jiroušková, mezi mentálně postiženými pak Anna Kostomlatská (2x), toho času na hostování z SK Impuls, a Kateřina Gerbelová. Vítězství zaznamenala také polohová štafeta do 28 bodů. 

Během slavnostního večera byl pak vyhlašován mistrovský dvojboj napříč handicapy. Ten v kategorii Žáků ovládl Eda Prokop, kterého na stupních vítězů doprovodila bronzová Alyssa Melvin. Mezi juniory se nejlépe umístil Vojta Vrbický (5.) a Nela Kuiper (7.). V kategorii Masters zaujal svojí tradiční sedmou pozici samozvaný kapitán Vackin. V kategorii Open Ženy se v první desítce seřadila silná trojice Anička Kostomlatská (6.), Míša Jiroušková (7.) a Nela Kuiper (8.). Mezi muži nejvýše dosáhlo trio Tomáš Hlavinka (8.), Eda Prokop (10.) a Martin Navrátil (11.)

Nejen umístěními, medailemi a osobními rekordy je tým živ. Napínavé souboje štafet, překonávání vlastních fyzických i psychických bariér a třeba takřka bratrovražedný souboj Fíly Hlaváčka a Kuby Klouďáka na stopadesátce polohově, kdy Klouďák sice dohmátl o 22 setin dřív než Fíla, ale bodový přepočet hlásil svorně oběma 118 bodů znamenajících sdílený bronz.

Poděkování patří všem doprovodům za podporu, rodičům v roli rozhodčích a celému týmu v čele s Alčou a Mo, Náčelníkovi k hlasatelskému stolku i Štěpánovi a SK KONTAKT BRNO za organizaci závodu. Děkujeme Nadaci Jedličkův ústav a Nadaci Charty 77 za finanční podporu výjezdu.

Navazujeme Olympiádou dětí a mládeže a vyhlížíme KEMP STRAKONICE!

Vidíme se v červenci na břehu řeky Otavy nebo v září zase na Strahově!
Šáša 

Ohlédnutí / Propozice / Výsledky / Fotografie

Podporuji nás: