Jihlavský ježek 2024

10 plavců PARA PLAVÁNÍ PRAHA vyrazilo druhou říjnovou sobotu do Jihlavy. Jihlavský ježek bereme tradičně jako příležitost ukázat se a vyzkoušet si závodní atmosféru pro mladší plavce. Mládež PPP doplnili i odrostlejší a zkušenější borci a výpravu vedl předseda Šáša s Matějem a Janou. Ti jeli na Ježka poprvé a premiéra to byla vskutku parádní.

Mára Bosák absolvoval všechny tři tratě závodního programu – 50P, 50Z i 50VZ, všichni ostatní plavci klubu měli na programu padesátky dvě. Pěkná osobní zlepšení zaznamenali na znakové padesátce Tadeáš Saitz a Kamila Vodrážková, naopak na prsové padesátce vyrovnal své osobní maximum Pepa Zápotocký. Dobré výkony po první části tréninkového podzimu ale předvedli i Jitka Burianová, Kája Horáková a Matěj Gabzdil. Míša Jiroušková si pak týden před Brněnským PARA Drakem dokonce doplavala pro bronz v celkovém pořadí 50P. Kamila Vodrážková v již zmíněném osobáku doplavala pro stejný kov na 50Z.

K výsledkům je ale třeba dodat, že pořadí bylo na Ježkovi určeno pouze dle dosažených časů a nikoliv dle bodového přepočtu podle klasifikací. Plavci s těžším handicapem jsou v tomto systému logicky znevýhodněni a jedním z takových plavců je i Ríša Pucholt. Ten v tradiční česko-americké dvojici s Jaredem tedy oslnit ve výsledkové listině nemohl, zato si ale připsal památný skok plavmo přímo do brouzdaliště při vstupu. Akrobatickou sestavu v pořadí „Zaseknuté přední kolo v rozbitém žlábku – Ríša – Jared – vozík – voda“ si budou v Jihlavě zejména plavčíci pamatovat ještě dlouho. Nikomu z akrobatů se nic vážného nestalo.   

Našim plavcům blahopřejeme, děkujeme za reprezentaci klubu a vyhlížíme Brněnského Draka! Děkujeme SK Vodomilek za organizaci a chválíme povedenu premiéru Matěje i Janči!

BRAMBORY!

Předseda Šáša

Pozvánka / Výsledky / Ohlédnutí

Fotografie

Podporuji nás: